Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Лого тзв. независног Косова нарушава неутралност споразума

Дачић: Лого тзв. независног Косова нарушава неутралност споразума

dacicПредседник Владе Србије Ивица Дачић у данашњем разговору са амбасадорима Квинте у Београду упозорио је да инсистирања Приштине да на гласачком листићу на локалним изборима на Косову и Метохији буде лого такозваног независног Косова нарушава статусну неутралност бриселског споразума.

“Србија на то неће пристати, јер покушаји таквих подметања доводе у питање учешће Срба на тим изборима”, рекао је премијер Дачић. Он је упозорио да су такве намера приштинских власти усмерене против бриселског споразума и изразио очекивања да ће Европска унија предузети озбиљне мере како би се очувала статусна неутралност договора из Брисела, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Проблеми имплементације споразума и локалних избора ће доминирати у наставку дијалога у Бриселу, заказаном за 27. август, рекао је премијер Дачић у разговору с амбасадорима САД, Немачке, Велике Британије, Италије и Француске.

Разговору су присуствовали и министар спољних послова Иван Мркић, генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић, саветник председника Србије Марко Ђурић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Извор: Тањуг

Check Also

Осуђена посланица покрета Самоопредељења у Призрену

Основни суд у Призрену осудио је посланицу владајућег покрета Самоопредељење у косовској скупштини Јетмире Вранези …