Главна / Вести / Србија / Тања Мишчевић шеф преговарачког тима Србије са ЕУ

Тања Мишчевић шеф преговарачког тима Србије са ЕУ

tanja_miscevic.2Некадашња директорка Канцеларије за европске интеграције Тања Мишчевић прихватила је да преузме позицију шефа преговарачког тима Србије за преговоре о чланству у Европској унији, сазнаје РТС.

“Разговарали смо о томе како процес европских интеграција функционише, какво је његово устројство, каква су искуства других, шта се процесом постиже, који су наши циљеви и у томе смо нашли потпуну подударност”, рекла је Мишчевићева Танјугу и  додала да је радо прихватила позицију главног преговарача Србије.

Мишчевић је агенцији Бета рекла да очекује да врло брзо, већ у уторак или среду, буде донета и формална одлука о њеном постављењу и о формирању преговарачког тима.

“Претпостављам да ће врло брзо бити донета одлука о постављењу и о формирању преговарачког тима. О томе смо данас разговарали”, рекла је Мишчевићева о свом данашњем разговору у згради Владе с првим потпредседником Владе Александром Вучићем.

“Одмах после полагања заклетве нових министара, мислим да је то наредна ствар. Посла има пуно, мора се кренути и радити”, рекла је Мишчевић.

Навела је да је потребно направити структуре у тиму и за њих изабрати људе. На питање да ли очекује да јануара све буде спремно за почетак преговора са ЕУ, рекла је да је сигурна да технички преговори могу да почну и раније.

Навела је да су и Канцеларија Владе Србије за европске интеграције, и особље које у министарствима ради на тим пословима и подгрупе, одлично увежбани и почињу да раде на аналитичком прегледу.

“Што се администрације тиче, потпуно сам сигурна да ти преговори односно тај преглед права може да почне не у јануару, већ и пре тога”, рекла је Мишчевићева.

Вицепремијер Александар Вучић је данас разговарао у Влади Србије са Мишчевићевом и предложио јој да преузме ту функцију, након консултација које је обавио са председником Владе Ивицом Дачићем и председником Републике Томиславом Николићем.

Вучић је такав предлог изнео уважавајући стручне квалитете Тање Мишчевић и изражавајући уверење да ће посао обавити у најбољем интересу за земљу, наводи се у саопштењу из кабинета вицепремијера.

 Извор:Тањуг

Check Also

Вучић: Албанија и Северна Македонија заслужују почетак преговора, Србија повећала размену са ЕУ за 30 одсто

Председник Александар Вучић изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре са лидерима из региона у …