KosovoKulturaLokalneNaslovna

Održana manifestacija „Kosovske zlatne niti“ u Gračanici

Manifestacija „Kosovske zlatne niti“ , koja se po prvi put organizuje u Gračanici, održana je u Galeriji Doma kulture. Ove godine ujedno ova manifestacija ima i humanitarni karakter, a sav prihod koji će biti prikupljen biće usmeren za lečenje našeg sugrađanina Luke Sekulića. Svi posetioci imali su prilike da svoj dobrovoljni prilog ostave u kutiji koja je za to bila namenjena.

Predsednica Udruženja žena „Avenija“ Gordana Đorić poželela je dobrodošlicu svim posetiocima i istakla da je ovo bila dobra prilika da učesnice manifestacije pokažu svoje divne rukotvorine, kao i umeće u pripremanju narodnih jela.

„Opet imamo proliku da pokažemo našu kulturnu baštinu, koja je jako vredna koja zaslužuje i treba da ima priliku da se češće pokaže. Posebno želim da pozdravim naše učesnike, naše mlade talente, pevače koji svojom pesmom znaju da nas uvesele i da pokažu da vredi živeti zbog njih. Oni su mladi, talentovani i oni će prenositi našu izvornu pesmu u budućim godinama. Najveći akcenat dajem našem delu, humanitarnog karaktera, to je skupljanje sredstava za našeg mladog sugrađanina Luku Sekulića. Ja vas molim, da se potrudite da odete i date prilog jer naše malo, njemu će sigurno značiti puno“, rekla je Gordana Đorić, predsednica Udruženja žena „Avenija“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji „Kosovske zlatne niti“, učešće je uzelo oko 15 izlagača, kako sa prostora centralnog dela Kosova , tako i iz Kosovskog pomoravlja. Manifestaciju je pomoglo ministarstvo kulture Kosova. Posetioci su imali priliku da pogledaju ručne radove, kao i mnogo toga što se proizvodi na ovim prostorima, a naravno i da uživaju u domaćim jelima i specijalitetima Kosovske narodne kuhinje.

U okviru kulturno-umetničkog programa nastupili su mladi talentovani izvođači sa ovih prostora, kao i estradni umetnici Danka Stoiljković i Ranko Šemić.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button