Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Изјава Хоџаја – провокација Приштине

Канцеларија за КиМ: Изјава Хоџаја – провокација Приштине

Kancelarija za KiMКанцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да изјава господина Енвера Хоџаја, дата за амерички лист “Wall Stree Journal”, у којој он позива Београд да у потпуности расветли прошлонедељно убиство припадника ЕУЛЕКС-а и да српске власти објаве сазнања која имају о том случају, представља још једну у низу провокација Приштине, која се труди да за свако недело у Покрајини окриви Београд.

У саопштењу достављено нашој редакцији, подсећа се на то, да су српски званичници одмах после убиства припадника мисије ЕУЛЕКС, Литванца Аудриуса Шенавичуса, најоштрије осудили злочин код Звечана и понудили помоћ, како би се расветлио овај напад који је првенствено уперен против Србије и српског народа.

Такође, српски државни врх је оценио да се ради о покушају дестабилизације Покрајине, спречавању изласка на предстојеће локалне изборе и о ометању примене онога што је договорено Бриселским споразумом. Из тог ралога, Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се убице пронађу што је пре могуће и добију име и презиме, јер не прихватамо колективну оговорност, ни једног, па ни свог народа.

Никоме као Београду и Србима није у интересу да се расветли убиство припадника мисије ЕУЛЕКС, као и да се пронађу убице више од 1.000 Срба, страдалих од доласка представника међународне заједнице на Косово и Метохију, стоји у саопштењу достављено нашој редакцији.

Check Also

Пребројани гласови у 30 општина, убедљива победа СЛ

Централна изборна комисија завршила је пребројавање изборних гласова у 30 косовских општина, а према првим …