Србија

Нестала двогодишња девојчица у околини Бора, покренут систем Пронађи ме

Двогодишња Данка Илић нестала је у приградском насељу Бањско поље код Бора, потврђено је РТС-у. Покренут систем ПРОНАЂИ МЕ!

Данка је нестала у 13.45 у насељу Бањско поље (град Бор). Смеђе је косе, браон очију, висине је око 85 центиметара, на себи је у тренутку нестанка имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну, црне патике и косу везану у реп.

Уколико имате информација, јавите полицији на број телефона 192.

На терену су полиција, ватрогасци, добровољно ватрогасно друштво и рипадници Горске службе спасавања. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале девојчице.

Киша која тренутно пада у том делу земље додатно отежава потрагу.

30:31 – Јурић: Јавите се полицији, сваки минут је важан

Председник Центра за несталу и злостављану децу и иницијатор успостављања овог система Игор Јурић позвао је све грађане који имају неку информацију у вези са нестанком девојчице Данке Илић у околини Бора да се обрате надлежним органима.

Јурић је за Тањуг рекао да је, када су у питању нестала деца, сваки минут је веома важан и да је зато систем „Пронађи ме“ веома битан.

„Важно је да људи који су добили поруку, поготово они који су у околини Бора, да се активирају и да све информације поделе са полицијом. Јер је свака информација сада значајна, и може да буде спасоносна. Зато се немојте устручавати, чак и да нисте потпуно сигурни, боље је да то поделите са полицијом“, рекао је Јурић.

Према његовим сазнањима, људи на терену активирали су се јако брзо и да је систем ПРОНАЂИ МЕ! покренут онда када су били сигурни да је потребан.

У Србији је систем за хитно обавештење јавности о несталој деци почео да ради 25. октобра.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон