Главна / Вести / Србија / Николић: После заседања скупштине УН, састанак и са Ештоновом

Николић: После заседања скупштине УН, састанак и са Ештоновом

nikolicПредседник Томислав Николић обратиће се светским лидерима на заседању Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку.
Предвиђен је и састанак са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.
Председник Николић ће са првом дамом Драгицом, присуствовати и отварању изложбе еминентних српских сликара “Тесли у част” и пријему који организује Мисија Србије при УН.
На свечаности, председник Србије ће уручити одликовања бившем америчком тужиоцу и борцу за истину о Србији у свету Ремзију Кларку (Сретењски орден другог степена), доскорашњем првом човеку српског Кокуса у Конгресу САД Дену Бартону (Орден српске заставе другог степена) и конгресменки из Илиноја Мелиси Бин (Орден српске заставе трећег степена).
Николић је током боравка у Њујорку присуствовао свечаном пријему који је за светске државнике организовао амерички председник Барак Обама, као и откривању споменика великом научнику Николи Тесли у месту Шорхам у близини Њујорка.
Уз председника Србије, у Њујорку је и шеф дипломатије Иван Мркић, који ће такође имати низ билатералних сусрета са министрима спољних послова више држава.
Он је јуче разговарао са шефовима дипломатије Омана, Турске, БиХ и Албаније, а састао се и са генералним секретаром Савета Европе Торбјорном Јагландом.
Данас ће, између осталих, имати сусрете са руским колегом Сергејом Лавровим и хрватском министарком спољних послова Весном Пусић.

 

Check Also

ММФ потврдила раст српског БДП од 6,5 одсто

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) одржала је продуктивне разговоре са српским властима о политикама за …