KulturaLokalneNaslovna

Održana Okružna smotra recitatora u Gračanici

Jedna od najznačanijih i najmnogobrojnijih takmičarskih manifestacija koja okuplja ljubitelje poezija i lepog govorenja stihova je smotra „Pesniče naroda mog“. U Domu kultrure u Gračanici održana je okružna smotra recitatora na kojoj su izabrani predstavnici za Republičko takmičenje u Valjevu.

Nakon održanih opštinskih smotri recitatora, Kulturno prosvetna zajednica organizovala je okružnu smotru koja je okupila učenike iz svih škola koje pripadaju Kosovskom okrugu.

„Sa velikim zadovoljstvom možemo istaći da naši učenici postižu veoma značajne rezultate. Dokaz tome jeste prošlogodišnje takmičenje na kojem je jedna od naših učenica dobila prvu nagradu na Republičkoj smotri, slična sitacija je bila i na predprošlom takmičenju u kategoriji starijih uzrasta. Upravo zbog toga ovu manifestaciju s ponosom proglašavamo jednom od najuspešnijih manifestacija na prostorima Kosova i Metohije, koja se održava tradicionalno“ istakao je Ratko Popović, sekretar Kulturno prosvetne zajednice KiM.

Smotra recitatora okupila je decu od 1 do 4 i od 5 do 8 razreda osnovnih škola i srednjih škola koju su za ovo takmičenje pripremali profesori srpskog jezika i književnosti. Među odabranima iz svih škola pobedili su oni koji su ostavili najjači utisak na publiku i žiri.

„Uvek kada sam član žirija nalazim se u ne tako prijatnoj sitaciji, jer je potrebno oceniti nečiji trud i rad. Svako od učesnika se sa svojim mentorom pripremao za ovu manifestaciju i zato je teško izdvojiti one koji su se za nijansu više potrudili“, kazao je Žarko Milenković, predsednik žirija

Pobednik u kategoriji do 4 razreda je Bogdan Petković iz Ugljara, u kategoriji od 5 do 8 razreda Helena Popović iz Gračanice, a u kategoriji srednjoškolskog uzrasta Marko Nikolić iz Štrpca. Najbolji na smotri recitatora predstavljaće naš okrug na Republičkom takmičenju koje će biti održano u Valjevu.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button