Главна / Вести / Косово и Метохија / Дводневни научни скуп о културном наслеђу КиМ

Дводневни научни скуп о културном наслеђу КиМ

SRBIJA GRA?ANICA VULIN KOSOVSKA POLICIJAМинистар у Влади Србије задужен за Косово и Метохију Александар Вулин отвориће  у Београду дводневни научни скуп “Културно наслеђе Косова и Метохије, историјске тековине Србије на Косову и Метохији и изазови будућности”.

Владина Канцеларија за Косово и Метохију, која је с Приштинским универзитетом измештеним у Косовску Митровицу организатор скупа, оценила је да та научна конференција има изузетан национални значај.

Косово и Метохија је простор где се сусрећу културна, духовна и уметничка наслеђа различитих народа, конфесија и цивилизација, која су током протеклих векова услед ратних разарања и сукоба претрпела најтежа оштећења и уништавања. Заштита и очување културне баштине на Косову и Метохији, посебно и даље угроженог хришћанског наслеђа, велики је изазов и обавеза савременог света. Због чега ова научна конференција има изузетан национални значај.

Учешће на овом научном скупу пријавио је велики број угледних професора, интелектуалаца, уметника, стручњака из области књижевности, архитектуре, археологије, филозофиjе, социологије, психологије, педагогије, историје, историје уметности, политикологије, права и економије.
Како истичу организатори, заштита и очување културне баштине на Косову и Метохији, посебно и даље угроженог хришћанског наслеђа, представља велики изазов и обавезу савременог света.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …