Главна / Вести / Косово и Метохија / Младић рањен у Звечану на даљем лечењу у Београду

Младић рањен у Звечану на даљем лечењу у Београду

policijaMладић српске националности koји је јуче рањен је хицем из ватреног оружја у ногу нешто пре 15 часова у селу Сендо у општини Звечан на северу Косова пошто је на њега пуцао сународник, ван животне је опасности.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Тањугу да се главноосумњичени за овај инцидент предао након што је полиција блокирала цело подручје након пуцњаве.

Дежурни лекар у болници у Косовској Митровици др Љубомир Јакшић изјавио је да је пацијент А.Д. примљен због тешке повреде повреде десне потколенице, да је стабилан, примарно збринут на интезивном одељењу.

Јакшић је казао да младић који је повређен, није животно угрожен, али да је на захтев породице и родитеља, послат на даље лечење у Београд на Војно медицинску академију.

Бојић је казао да је око 14:50х полицијској станици у Звечану пријављена пуцњава у селу Сенндо и да је том приликом једно лице повређено хицима из ватреног оружја.
“Полиција је предузела све мере и радње у циљу проналаска осумњичених лица јер су иста идентификована и све расположиве јединице су на терену у циљу хапшења тих особа. Увиђај и истрага су у току, а јавни тужилац је случај окарактерисао као покушај убиства,” рекао је Бојић.

У међувремену главноосумњичени се предао косовској полицији која је била блокирала село у којем је дошло до пуцњаве а на многим дригим тачкама у Звечану и Косовској Митровици поставила мобилне патроле у циљу хапшења нападача.

Како се названично могло чути мотив за напад била је мања саобраћајна несрећа која се догодила претходне вечери и покушај нападача да од жртве изнуди новац за штету причињену на возилу.

Извор: Тањуг

 

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …