Главна / Вести / Косово и Метохија / Министри Вулин и Гламочић на отварању бербе кромпира у Могили

Министри Вулин и Гламочић на отварању бербе кромпира у Могили

Посету Космету министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин и министар пољопривреде у Влади Србије Драган Гламочић након обиласка Велике Хоче, наставили су у Косовском Поморављу и том приликом у месту Могила у општини Клокот присуствовали отварању сезоне вађења кромпира.

 

Министар Вулин рекао је у Могили да ће држава Србија учинити све како би унапредила пољопривредну производњу на Косову и Метохији, субвенционисала пољопривреднике и наставила да пружа подршку да све што се на Космету произведе има своје купце.

Срби ка Космету и Срби у Могили знају да је држава уз њих и да их никада неће напустити, рекао је Вулин.

Министар пољопривреде у Влади Србије Драган Гламочић рекао је да је Могила место која може сасвим сигурно да буде  носилац производње кромпира у Србији,  јер 40 до 50 тона по једном јесте количина која се ретко где добија.

На питање новинара како се произвођачима кромпира у Клокоту може помоћи министар Гламочић је рекао да ће Влада Србије и Министарство пољопривреде све захтеве пољопривредника из овог краја размотрити и пружити им најбоље решење.

„Од мене су тражили да им помогнемо да се земља испита и да се на основу тога примене најбоље агротехничке мере. То је најмање што можемо да урадимо у овом тренутку и колико већ наредних дана државни институти узеће учешће у  овоме и помоћи ратарима овог краја да принос кромпира,  кao  четврте гране исхране у свету,  буде на завидном нивоу не само у Србији него и у Европи и свету.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …