Србија

У Борском округу наставља се потрага за телом двогодишње Данке Илић

У Борском округу се и десети дан од хапшења осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, на терену наставља потрага за телом девојчице.

Током јучерашњег дана претражено је корито Злотске реке и то од села Злот ка месту Сумраковац, као и резервоари за воду, јавља извештач Тањуга.

Разлог зашто се прегледају цистерне и резервоари је што су обојица осумњичених за убиство мале Данке радили у ЈКП „Водовод“ и што одлично знају распоред тих резервоара, а због посла су их обилазили редовно и знају сва скровита места, па је сада фокус потраге на томе.

Како јавља репортер Тањуга, интензитет потраге опада и у овом обиму би, према неким незваничним информацијама, могла да буде обустављена током сутрашњег дана, али ће се наставити на другачији начин.

Припадници Управе криминалистичке полиције (УКП) из Београда и Бора од уторка прегледају околину куће једног од осумњичених Д. Д. у селу Злот.

Претражен је и Лазарев кањон, као и јама изнад кањона добока 70 метара.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском Пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

На терет им се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д.Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана.

Накнадно су ухапшени Д.Д. и Р.Д., отац и брат осумњиченог Д.Д., због сумње да су му помогли да премести тело девојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог је преминуо у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор ЈП „Водовод“ у Бору поднео оставку из, како је навео, моралних разлога.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон