Косово

Српска листа: Данашње хапшење Софронијевића је наставак терора над нашим народом

Данашње хапшење нашег суграђанина Срећка Софронијевића од стране Куртијевих полицајаца док је са супругом кренуо пут централне Србије на административном прелазу Брњак, је наставак терора режима у Приштини над нашим народом, али и господином Софронијевићем и његовом породицом, наводи се у саопштењу Српске листе.

Подсећамо господин Софронијевић је упуцан у леђа и тешко рањен од стране Куртијеве полиције 13. октобра 2021. године у непосредној близини свог породичног дома док је од рафалне паљбе Куртијевих специјалаца покушавао да склони и заштити дете.

Оптужба за напад на уставни поредак је, подсећамо, део плана Аљбина Куртија да се сви виђени Срби протерају са севера Косова и Метохије. На тој листи за хапшење поводом напада на уставни поредак налази се више од 80 људи од којих су неки лекари, привредници, политички представници српског народа, директори јавних институција и установа.

Да парадокс буде већи, уместо да данас породица Срећка Софронијевића и он гледају како се хапси онај који је за мало убио господина Софронијевића октобра 2021. они данас гледају како се неосновано хапси господин Софронијевић за једно од најтежих кривичних дела.

Питамо се да ли је ово хапшење наставак репресије режима Аљбина Куртија кроз неоснована и произвољна хапшења каква смо гледали месецима уназад и да ли је пракса неоснованих хапшења стандард који препоручује Приштину за чланство у било којој међународној организацији, а посебно Савету Европе. Где то још у Европи се људи хапсе због своје етничке припадности? 

Позивамо међународне представнике, пре свега земаља Квинте, али и Еулекса, Европске уније и УНМИК-а да хитно реагују и спрече угњетавање господина Софронијевића и наших грађана уопште, те омогуће његово пуштање на слободу и право да се од лажних оптужби брани са слободе, наводи се у саопштењу Српске листе.

Извор: Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон