Главна / Вести / Радници Комуналца прекинули штрајк

Радници Комуналца прекинули штрајк

ranko_komunalacРадници ЈКП „Комуналац“ Приштина са седиштем у Грачаници после разговора са представницима СГ Пришстина прекинули штрајк. Испуњен је један од захтева радника, исплата зарада.

,,Ово је привремено решење, радници су добили плате, али преостала два захтева остала су неиспуњена. Именовање вд. директора и омогућавање услова за одлагање смећа на депонији, два су услова која нису испуњена. Добили смо гаранције од преставника СГ Приштина да ће на наредној ванредној седници, која ће бити одржана за 15 дана, бити именован вд. директор предузећа“, рекао је за Јутарњи ТВ програм Радио Грачанице  Ранко Андрејевић.

Забрана одлагања смећа на дивљој депонији Јаловиште од стране Инспекцијске службе Косова, додатни је проблем, како запослених у овом предузећу, тако и мештана централног Космета. Ранко Андрејевић је рекао да су надлежни из Општине Грачаница  обећали да  ће обезбедити  простор за одлагање смећа, што је потврђено од стране директорице Јавних служби Јелене Стојановић.

„За одлагање смећа, месечно је потребно издвојити 1200 евра, на шта смо пристали. Трошкови обухвтају 70% наших прихода од наплате. Зато апелујем на све нередовне платише да измире своја дуговања према нашем предузећу јер редовни приход и наплата  омогућава даљи рад Комуналца“ , истакао је Андрејевић.

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …