DruštvoKosovoLokalne

Potpisan Memorandum za realizaciju projekta „Integra“, petoro korisnika dobilo grantove za pokrtanje biznisa

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić potpisala je sa predstavnicima nemačke Fondacije za održiv ekonomski razvoj – Preda plus Kosovo i WEntrepreneur – Memorandum o saradnji na projektu „Integra“ – Podsticanje održive lokalne reintegracije žena, mladih i lokalno ugroženog stanovništva na Kosovu.

Zahvaljujući ovoj saradnji i projektu, petoro građana iz opštine Gračanica dobiće grantove, odnosno sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa, a sve u cilju ekonomskog osnaživanja i razvoja, odnosno samozapošljavanja. Petoro korisnika danas je u zgradi Opštine Gračanica takođe potpisalo ugovore za pokretanje startap biznisa.

Oni će zajedniči biti podržani od strane Projekta „Integra“ i Opštine Gračanica u ukupnom iznosu od 12.500 evra. Integra će obezbediti 84 % sredstava, dok će preostalih 16 % sufinansirati Opština Gračanica.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić čestitala je dobitnicima grantova i poželela im uspeha u budućem radu. Predstavnicima organizacije Preda plus Kosovo, kao i ostalim partnerima, zahvalila se na tome što su odlučili da se i ovaj projekta sprovede u našoj opštini.

„Zahvaljujući dobroj saradnji uspeli smo zajendički da doprinesemo ekonomskom razvoju, donosno da pomognemo ljude koji žele da žive i zarađuju od svog rada. Važno je da se zna da ćemo ovakve projekte i vredne ljude uvek podržavati“, kazala je Šubarić.

Predstavnici Preda plus Kosovo kazali su da je Opština Gračanica jedna od najboljih partnerskih opština sa kojom je do sada realizovano niz projekata, a kroz koje je podržano na desetine malih biznisa, teda im je veoma drago što je nastavljena dobra saradnja.

Korisnici grantova zahvalili su se što im je omogućeno da realizuju svoje ideje i započnu sopstvene biznise.

Sve aktivnosti na realizaciji Projekta „Integra“ sprovodiće i nadgledati Preda plus u partnerstvu sa Wentrepreneur Kosovo, a uz podršku nemačke organizacije ASB.

Potpisivanju Memoranduma i ugovora prisustvovao je i direktor Odeljenja za ekonomski razvoj Nebojša Milovanović.

Izvor: Opština Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button