DruštvoNaslovna

Dr Mladenović: Jednom do dva puta mesečno obavljamo specijalističke preglede u metohijskim selima

Gotovo već godinu dana dr Saša Mladenović sa svojim kolegama dr Jordanom Petrovićem, oftalmologom i dr Natašom Prentić, internista obilaze enkalve i obavljaju specijalističke medicinske preglede, kako bi pomogli ljudima kojima usluge lekara specijalista nisu svakodnevno dostupne.

„Sprovođenje ove akcije dogovorili smo prošle godine na lekarskoj slavi u Zočištu, gde su bili pristutni i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji su nam odmah pružili podršku. Od tada pa do današnjeg dana, jednom do dva puta mesečno smo u ambulantama metohijskih sela, gde našim pacijentima omogućavamo ultrazvučne preglede, dopler krvnih sudova, kardiološke i oštalmološke preglede“, kazao je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica dr Saša Mladenović, direktor DZ Donja Gušterica.

On je naglasio da je u pitanju humana akcija troje lekara, koja ima za cilj da bar na neki način olakša, ionako težak, život stanovništvu u metohijskim selima.

„Mi ćemo i dalje nastaviti sa ovom akcijom, a očekujem da se u narednom periodu uključi još naših kolega“, naglasio je dr Mladenović i dodao da se deset dana unapred ljudi obaveste o dolasku lekara, a da se prilikom svake akcije javi veliki broj pacijenata.

Pored ove humane akcije, sa dr Mladenovićem razgovarali smo i o RTS turniru „Igrajmo za 16“ na kojem ekipa DZ Donja Gušterica već dugi niz godina učestvuje i beleži značajne rezultate. Predstavnici ekipe su već otuputovali za Beograd, gde ih očekuje više fudbalskih utakmica.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button