DruštvoKosovoLokalneNaslovna

Dekorativne korpice posebno aktuelne pred Uskršnje praznike

Vreme praznika je prava prilika da se pripreme pokloni, kao i da se domovi ukrase nekim novim dekoracijama. Kada su u pitanju Uskršnji praznici onda su to najčešće korpe za jaja i različiti ukrasni predmeti. Upravo ovakve predmete u domaćoj izradi, a isključivo od novinskog papira stvara Ana Sekulić iz Gračanice.

Ana Sekulić, već godinama se bavi izradom ukrasnih predmeta od novinskog papira, za šta je potrebna posebna tehnika. Njene korpe kao i različiti dokorativni ukrasi, nalaze se u mnogim domovima, a posebno su aktuelni prilikom Novogodišnjih, Božićnih i Uskršnjih praznika.

„Uglavnom su to proizvodi koji su već naručeni, isključivo radim po narudžbini. Ranijih godina ih je bilo mnogo više, s obzirom na situaciju u kakvoj se nalazimo sada već je mnogo manje porudžbina, ali ih ima, zadovoljna sam. Uglavnom se ti proizvodi rade za Novogodišnje, Božićne i Uskršnje praznike, kao i za svadbe, sve zavisi šta ljudi traže i kakve su im želje“, rekla je Ana Sekulić.

Šarenilo i različiti modeli proizvoda najčešće su namenjeni najmlađima, a po rečima Ane Sekulić osnovnu inspiraciju i pronalazi u prirodi i među decom.

„Deca su najbolji pokazatelj za ono šta ja radim, jer kada dete uzme korpicu, po njegovom izrazu lica možete videti njegovu reakciju, a to za mene nema cenu“, istakla je za RTV Gračanica Ana Sekulić.

Sa svojim proizvodima, Ana je do sada imala priliku da se predstavi na brojnim izložbama i manifestacijama, što je ujedno bio i jedan od načina da neke od proizvoda plasira na tržištu i proda.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button