Главна / Вести / Косово и Метохија / Његошева биста у Зубном Потоку

Његошева биста у Зубном Потоку

njegoseva_bistaПоводмо двеста година од рођења Петра другог Петровића Његоша у Зубином Потоку је откривена биста овог великог песника и владара.

Академски вајар Љубиша Манчић направио је бисту, а изложбом слика и промоцијом књиге “Његош и косовски завет” , у Зубином Потоку је почела ова манифестација.
” Решио сам да овај циклус слика поклоним Ибарском Колашину и народу овога краја и желим да то остане ту “, рекао је академски сликар Предраг Драговић.
Вршилац дужности директора Културног центра у Зубином Потоку Андријана Живановић рекла је да је”Његош увек ту као подстицај да нам да снагу ” и подсетила да је ово година Његошевог јубилеја.
Живојин Ракочевић директор КЦ у Грачаници подсетио је да “за Његоша не постоји време “.
“Не славимо ми Његошев рођендан нити то њему треба него то треба нама да се обновимо и видимо где је српски идентитет доспео у протеклих две стотине година , какви смо данас и са чиме ћемо изаћи пред Његоша”, рекао је Ракочевић.
Не може се из Његошевог дела изузети Косово и Метохија јер онда од Његоша не би остало ништа, каже помоћник Канцеларије за Косово и Метохије Мирко Крлић.
“Колико је Његош повезан са КиМ само показују они који покушавају да га отму из српског националног корпуса , који су у истом злочиначком подухвату који Косово узимају Србији”, рекао је он .
Након откривања и освештања бисте Његоша изведен је пригодан културно уметнички програм . Свечаности су присуствовали представници привременог Општинског веча у Зубином Потоку , Канцеларије за КиМ као и бројни мештани.

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …