Главна / Вести / Косово и Метохија / Државни секретар Дејан Поповић у посети Косову и Метохији

Државни секретар Дејан Поповић у посети Косову и Метохији

dejan_popovicДржавни секретар у Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине Дејан Поповић посетиће у четвртак 31. октобра 2013. године, заједно са директором Рударског басена „Колубара” Милорадом Грчићем, српске средине у јужном делу Косова и Метохије.

Посета Кoсову и Метохији започеће обиласком Прилужја, највећег српског села јужно од Ибра, у општини Вучитрн, након чега ће делегација продужити за Грачаницу.

У Грачаници ће се најпре у просторијама Косовског округа састати са радницима зависних предузећа “Електропривреде Србије” на КиМ, а затим ће обићи манастир Грачаница.

Након тога, у Дому културе у Грачаници, Поповић и Грчић разговараће са ученицима Електротехничке школе “Mиладин Поповић” из Сушице и студентима електротехнике са југа Косова и Метохије.

По завршетку обиласка Грачанице, државни секретар ће посетити село Талиновце у општини Урошевац, где ће разговарати са Србима повратницима на Косово и Метохију.

Из Урошевца ће се потом упутити у општину Гњилане, где ће обићи колективни центар „Хладњача“ у Шилову.

Следи посета народној кухињи у селу Прековцу, у општини Ново Брдо, након чега ће у месту Извор обићи породицу Ненада Васића, рудара Рудника олова и цинка „Грот“ који је недавно изгубио живот у саобраћајној несрећи.

 

 

 

Check Also

УНМИК: Каролина Зиадех долази на место Захира Танина

УНМИК је данас најавио долазак Каролине Зиадех из Либана као нове специјалне представнице генералног секретара …