Главна / Вести / Косово и Метохија / Приведена три радника српских институција у Партешу

Приведена три радника српских институција у Партешу

PartesПритисак на Србе на Космету и данас се наставља привођењем троје радника српских институција у Партешу.

Данас око поднева приведени су Живорад Јовановић, радник Косовско-поморавског округа, Витомирка Гавриловић, радница Центра за социјални рад, Ненад Стојковић, радник општине Гњилане која функционише по систему Републике Србије.

Јовановић, Гавриловићева и Стојковић обављали су редовну посету корисника социјалне помоћи у Партешу, када их је из непознатих разлога полиција привела око поднева, наводи се у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Захтевамо да се престане са праксом зстрашивања и малтретирања Срба на Космету и апелује на надлежне органе да не стварају атмосферу страха пред локалне изборе.

Чињеница да се искључиво ради о притиску на Србе који су у било ком смислу део институција Републике Србије на КиМ говори да је уливање страха међу Србе главни разлог оваквог деловања.

Ово није први случај да се приводе они који су блиски нашој листи „Српска“, претходно је привођења било у Клокоту, а страхујемо и да се неће завршити данашњим привођењем у Партешу.

Тражимо од ОЕБС-а који је директно одговоран за спровођење избора на КиМ да се подробније позабави овим ничим изазваним малтретирањем Срба.

Тражимо од ЕУЛЕКС-а да испита на основу чега се приводе Срби у Партешу и Клокоту јер нам то још није образложено.

Ипак, ми настављамо борбу на фер и достојанствен начин за равноправност, слободу и права Срба која се годинама крше.

Check Also

Ракић: Нерасветљен злочин на Бистрици показатељ да је правда за Србе недостижна

Убиство Пантелије Дакића и Ивана Јововића и рањавање Марка Богићевића, Драгане Србљак, Богдана Букмирића и …