Главна / Вести / Косово и Метохија / Грађанска иницијатива Српска осуђује одлуку суда у Гњилану

Грађанска иницијатива Српска осуђује одлуку суда у Гњилану

serbianГрађанска иницијатива Српска најоштрије осуђује одлуку суда у Гњилану да се Живораду Јовановићу и Ненаду Стојковићу одреди притвор у трајању од 30 дана, а Витомирки Гавриловић једномесечни кућни притвор.

Оваква одлука само је још једна у низу показатеља да на територији Косова и Метохије и после 14 година не функционишу правосудни органи или да индиректно раде против интереса Срба на Косову и Метохији. Привођење и притворско задржавање Срба из Партеша на основу непроверених, инсуинираних и измишљених оптужби у предизборној кампањи опште је позната ствар, у последње време постаје и уобичајена.

То говори да код дела албанског руководства на Косову и Метохији и њихових безусловних послушника влада страх и паника од победе Срба који верују у себе и своју државу Србију.

Грађанска иницијатива Српска позива међународну заједницу, пре свега Еулекс, коме је уз сагласност Београда дат мандат да брине о правосуђу, да оштро реагује и у складу са својим овлашћењима учини све како би се недужни Срби нашли на слободи.

Г. И. Српска позива све Србе на Косову и Метохији да не подлежу притисцима, уценама и лажној реторици противника локалних избора на КиМ, већ да самоуверено и достојанствено покажу да им је држава Србија у срцу, да 3. новембра гласају за себе, своју децу, за своју будућност, за Српску.

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …