Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић и Тачи данас у Бриселу о изборима

Дачић и Тачи данас у Бриселу о изборима

3. Dijalog Dacic-TaciПремијер Србије Ивица Дачић ће данас у Бриселу разговарати са косовским премијером Хашимом Тачијем о недавно одржаним локалним изборима на Косову, а састанку ће присуствовати висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон и први потпредседник Владе Александар Вучић.

“Биће речи и о добрим и лошим стварима које су се догодиле током изборног процеса, као и о другом кругу који је заказан за 1. децембар”, рекла је Мај Коцијанчич, портпаролка Кетрин Ештон.

У кабинету првог потпредседника Владе речено је  да ће Вучић, на позив из Брисела, присуствовати састанку Ештонове са Дачићем и Тачијем.

Како је  речено, нова рунда бриселског дијалога требало би да почне у преподневним часовима и да се заврши рано поподне.

Ивица Дачић изјавио је у уторак да очекује да ће међународна заједница донети одлуку о понављању локалних избора у северној Косовској Митровици и истакао да ће данас у Бриселу бити настављен дијалог о одржаним локалним изборима и имплементацји Бриселског споразум.

Дачић је у Влади Србије, после састанка са министром за трговину и европске послове краљевине Данске Ником Хекерупом, рекао да је Србија учинила све што је било у њеној моћи да утиче на то да Срби учествују на локалним изборима који су одржани у недељу, 3. новембра, на Косову и Метохији.
“У највећем броју општина избори су успешно завршени, одзив бирача је био добар. Такође, веома смо задовољни резулататима изборне листе Грађанска иницијатива “Српска””, рекао је Дачић и поручио да Србија није хтела да се меша кога ће Срби изабрати на чело општина, али да су желели да знају “да ли можемо јединствено”.

Ипак, како је рекао, многи грађани као и сами кандидати “Српске” за градоначленике и на дан избора и пре њих били су мета вербалних и физичких напада.

Извор: Танјуг

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …