Главна / Друштво / Радови на изградњи парохијског дома у Сушици у току

Радови на изградњи парохијског дома у Сушици у току

DSCN6209Изградња парохијског дома у Сушици започета је у првој половини месеца јула. Мештани Сушице заслужни су за почетак радова, јер су прикупљањем добровољних прилога успели  да обезбеде материјал неопходан за почетак радова.

Један од чланова црквеног одбора  Славиша Јовановић рекао је да је задовољан одазивом мештана када је у питању финансијска помоћ али посебно истиче добар одазив мештана, нарочито омладинаца када је у питању помоћ у изградњи.

„Са вером у Бога све је могуће. Одлучили смо да обновимо нашу цркву и почнемо са изградњом парохијског дома који ће служити мештанима за прославе крштења, сеоских слава, и других верских обреда. Посебно смо задовољни одазивом омладинаца по питању помоћи у изградњи овог објекта“, рекао је Јовановић.

DSCN6203По речима Славише Јовановић било је радова и у самој цркви. Постављен је мермерни под, а ускоро ће зидови бити осликана фескама. Изнад улазних врата биће сложен мозаик светог Димитрија. Недавно је реновиран и кров на цркви.

Отац Саво Шмигић такође је причао за програм Радио Грачаници о радовима на изградњи парохијског дома.

„Када је изградња започета није било много донација, временом се финансијска ситуација поправила. Хвала Богу да постоје добро људи који су се одазвали нашем позиву и притекли у помоћ. Овом приликом још једном апелујем на све који су у могућности да помогну на било који начин како би се изградња извела до краја“, рекао је отац Шмигић.

Председник црквеног одбора и један од старијих мештана Сушице Момир Јовановић истакао је значај изградње дома.

„Стало нам је да ова изградња буде завршена што пре. Битна је због самог опстанка мештана и њихове потребе при верским обредима. Задовољни смо одазивом наших омладинаца. Сви помажу и финансијски и у изградњи. Захвални смо свима на томе“,рекао је Момир Јовановић.

Ова светиња потиче из 13. века. 8. новембра у цркви Светог Димитрија у Сушици биће служена литургија поводом црквене славе Митровдана. Литургију ће служити отац Саво Шмигић.

„Литургија ће бити служена поводом сеоске славе Митровдана са почетком у 7 сати и 30 минута“,рекао је Саво Шмигић.

Check Also

Косовска Митровица: Промовисање доктора наука, Приштински универзитет има будућност

У недељи када се обележава 52. године рада и постојања Приштинског универзитета, промовисана је нова …