Главна / Вести / Косово и Метохија / ОЕБС: Рачунамо на полицију, Еулекс и Кфор и 1. децембра

ОЕБС: Рачунамо на полицију, Еулекс и Кфор и 1. децембра

oebsДруги круг избора у четри општине на северу Косова ће, како се очекује, обезбеђивати велики број локалне и међународне полиције као и мировних снага, а мисија ОЕБС у Приштини каже да очекује гаранције ових фактора за добар изборни процес, пренео је портал Коха.нет.
Портпарол мисије ОЕБС-а у Приштини Никола Гаон изјавио је да ће и овога пута много тога на дан избора зависити од полиције.

“Ми смо спремни да спроводимо нашу улогу”, рекао је Гаон.

Он се захвалио косовској полицији, Еулексу и Кфору, на како је навео, одличном послу обављеном 17. новембра (на поновљеним изборима у северној Косовској Митровици).

“Ми апсолутно верујемо у њих и настављамо да рачунамо на њих и 1. децембра”, рекао је он.

Еулекс каже да је анализирао деловање и реаговање на терену након оперативног плана и да се спремају за другу рунду избора.

“Ми анализирамо поуке које смо извукли од 3. новембра (у првој рунди избора) и 17. новембра заједно са партнерима да би дискутовали о предстојећој рунди избора”, рекао је портпарол Еулекса Бљерим Краснићи, преноси Коха.нет.

Командант регионалне полиције за север Ненад Ђурић је рекао за Слободну Европу да безбедоносне снаге имају јасне задатке да безбедност буде на нивоу током другог круга избора, те ће зато и појачати њено присуство како би процес избора просао неометано.

 

 

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …