Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Регионална команда Кфора Запад завршила вежбу „Платинум Сабља 2024“





Регионална команда Запад мисије КФОР коју предводи НАТО закључила је данас (22. маја 2024.) вежбу „Платинум Сабља 2024“ у близини аеродрома Ђаковица. У вежби је учествовало неколико јединица КФОР-а, укључујући турски оперативни резервни батаљон, батаљон авијације и батаљон обавештајног осматрања и извиђања. Изведене су различите заједничке активности, укључујући кордон и претрагу, процедуре медицинске евакуације и управљање ваздушним простором.
„Завршетак вежбе „Платинаста сабља 2024“ представља значајно достигнуће у нашим непрекидним напорима да одржимо безбедно и безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову, под нашим мандатом УН, захваљујући одличној посвећености и професионализму који су показали сви учесници“, рекао је командант мисије КФОР-а коју предводи НАТО, генерал-мајор Озкан Улуташ.
#КФОР наставља да спроводи свој мандат – заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године – да обезбеди безбедно и безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову и слободу кретања, у сваком тренутку и непристрасно. КФОР је трећи безбедносни одговор, после Косовске полиције и мисије владавине права ЕУ (ЕУЛЕКС), респективно, са којима радимо у блиској сарадњи.
Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон