Главна / Вести / Косово и Метохија / Приведен члан бирачког одбора ГИ “Српска”из Пасјана

Приведен члан бирачког одбора ГИ “Српска”из Пасјана

srpskaЧлан бирачког одбора испред листе Српска Зоран Стојановић из Пасјана приведен је јутрос у полицијску станицу у Гњиланe. Стојановић је приведен око 10 часова.

Бојан Трајковић, Драган Николић, Александар Денић, Горан Стојковић и Светислав Петровић, посматрачи и чланови бирачких одбора на предстојећим локалним изборима испред листе Српска у општини Партеш, позвани су јуче у полицијску станицу, али како је то у већини случајева пракса, није наведен разлог.

У саопштењу Грађанске иницијативе Српске, достављеном нашој редакцији, наводи се да се тортура над Србима наставља, а да међународна заједница,  пре свега ОЕБС који је задужен за регуларност предизборног и изборног процеса, не чине ништа да се овакав вид малтретирања Срба заустави.

Србе у Партешу и Пасјану већ два месеца приводе и испитују а да за то немају  конкретан повод,  скривајући се иза унапред научених изговора о „притисцима на грађане пред изборе“ али без конкретних доказа, наводи се у саопштењу.

“Најоштрије осуђујемо овакав вид малтретирања Срба и позивамо све релевантне факторе да реагују и зауставе овакав вид застрашивања пред други круг локалних избора на КиМ”, истиче у саопштењу ГИ Српска.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …