Главна / Вести / Србија / Ђурић данас са Ернстом Рајхелом

Ђурић данас са Ернстом Рајхелом

marko_djuricСаветник председника Србије Марко Ђурић који борави у Берлину, данас ће разговарати са Ернстом Рајхелом, повереником за југоисточну Европу, Турску и државе ЕФТА у Министарству иностраних послова Немачке.

Ђурић учествује на трећем Берлинском спољнополитичком форуму, на коме око две стотине еминентних политичара, државних званичника, експерата и новинара дискутује о најзначајнијим европским безбедносним и спољнополитичким питањима, додаје се у саопштењу.

Ђурић ће боравак у Берлину искористити да високе немачке званичнике и бројне учеснике међународног скупа упозна са најзначајнијим спољнополитичким приоритетима Србије, ставовима наше земље о текућем процесу преговора са Приштином и да им пренесе уверење званичног Београда да је Србија испунила услове за почетак преговора о пуноправном чланству у ЕУ почетком следеће године, додаје се у саопштењу.

Ђурић ће високе немачке званичнике упознати са спољнополитичким приоритетима Србије, ставовима о преговорима са Приштином и пренети им уверење званичног Београда да је Србија испунила услове за почетак преговора о пуноправном чланству у ЕУ почетком следеће године.

То би био значајан политички и економски подстицај за нашу земљу, а уједно и нова енергија за наставак тешких унутрашњих реформи, уз истовремено признање политици јачања сарадње земаља западног Балкана и потврду европске перспективе региона у целини, саопштеила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Ђурић се у понедељак састао са Кристофом Хојзгеном, спољнополитичким саветником немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Извор: Танјуг

Check Also

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику …