Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиСрбија

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић разговарао, уочи одржавања Свесрпског сабора, са председником Одбора за помоћ КиМ из Републике Српске Милорадом Арловим.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас, уочи одржавања Свесрпског сабора, заказаног за суботу 8. јуна, са председником Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, Милорадом Арловим.

На почетку разговора саговорници су истакли значај одржавања овог Сабора који представља потврду јединства, повезаности и сарадње српског народа у Републици Србији и Републици Српској, али и свуда где Срби живе.

„Наш народ посебно на Косову и Метохији памти колико су српска саборност и слога, кроз историју били значајни и колико су помогли да из најтежих ситуација и изазова изађемо ојачани“, истакао је директор Петар Петковић.

Он је изразио захвалност и пружио подршку раду Одбора за помоћ Косову и Метохији, нагласивши да се ради, не само о дубоко хуманим активностима, већ о стварању нераскидивих веза међу Србима са КиМ и из Републике Српске, нарочито међу децом и омладином.

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов захвалио је директору Петковићу на подршци, изразивши очекивања да ће сарадња Одбора за помоћ Косову и Метохији и Канцеларије за Косово и Метохију бити настављена и у наредном периоду, значајним иницијативама. У том духу, Арлов је упутио позив представницима Канцеларије за Косово и Метохију да 22. јуна у Братунцу присуствују традиционалној манифестацији “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” која ће угостити више стотина малишана са простора јужне српске покрајине. Он је пренео директору Петковићу да је Одбор из хуманитарних средстава у потпуности изградио велики Дневни центар “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, намењен деци и младима са потешкоћама у развоју.

“Свесрпски сабор ће утрти пут који ће нас водити ка остваривању заједничких циљева, на свим нивоима и зато је важно да се и сутра, када се сабор одржава, окупимо у што већем броју и покажемо снагу нашег јединства, као што то показујемо на простору Косова и Метохије”, истакао је председник Одбора за помоћ КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон