Главна / Вести / Косово и Метохија / Служен парастос страдалима у Прилужју

Служен парастос страдалима у Прилужју

priluzje_pomen_zrtvamaИспред спомен плоче у центру Прилужја служен је парастос трагично страдалим Србима из овог места. Помен је служио месни парох Милоје Петронијевић. Венце на спомен обележје, положили су пријатељи, комшије, чланови породица.

,,Дани сећања Прилужја су тешки, остало је 16 сирочади. Прошло је 14 година од погибије мештана који су своје животе дали на олтар отаџбине за добробит своје деце“, рекао је након парастоса  мештанин овог села Перо Димић.

У оквиру дана сећања на мученички убијене Србе, представници општине Вучитрн са седиштем у Прилужју, организовали су низ дешавања као што су акција добровољног давања крви где је прикупљено 30 јединица крви, турнири у малом фудбалу, тенису, стоном тенису и шаху.

priluzje_pomenУ Прилужју, највећем српском селу на централном Космету, пре 14 година зверски је убијено деветоро Срба. Осамнаестог маја убијени су недужни Срби:  Предраг, Милован и Славиша Здравковић, Слободан Бојковић, Славујко Микић и Мирослав Војиновић.

Током ратних дешавања 1999. Године,  старадало је још троје Срба из Прилужја, Светислав и Предраг Живковић и Милорад Микић.

За ове, као и многе друге злочине, још увек нико није одговарао.

Тон: Парастос страдалима у Прилужју

Check Also

Заплена дроге и оружја у Сувој Реци и Приштини

У одвојеним aкцијама у Сувој Реци и Приштини, заплењена је већа количина марихуане и аутоматска …