Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КосовоЛокалне

Канцеларија за КиМ: Исписивање графита „Албанија“ у селу Сушица је нова провокација и претња по останак и опстанак српског народа на КиМ

Исписивање графита „Албанија“ и погрдних натписа на српском Дому културе и на дечијем игралишту у селу Сушица, надомак Грачанице, је нова провокација и претња по останак и опстанак српског народа на Косову и Метохији, чија су мета и овога пута деца, али и установе културе које треба да служе као простори толеранције – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Овај вандалски чин, осим уништавања српске имовине, јасно има за циљ да застраши српску децу и онеспокоји њихове родитеље, а овакве провокације у директној су спрези за идејама и сновима Аљбина Куртија о великој Албанији и етнички чистом Косову и Метохији.

Српска деца су честа мета напада албанских хулигана, иако никога ничим не изазивају, већ само желе да имају срећно и спокојно детињство на простору КиМ. Међутим, на српску децу су албански екстремисти пуцали, често су била на мети физичких напада и увреда, пребијана, кидани су им крстићи, па им се и оваквим порукама ставља до знања да нигде нису безбедни.

Канцеларија за КиМ ће санирати штету која је направљена, али ће захтевати и конкретне кораке од надлежних органа за проналажење и санкционисање провокатора који су извшили овај инцидент, јер се ниједан инцидент који је усмерен ка српском народу, посебно ка српској деци не сме пренебрегнути – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон