Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиСрбија

Ђаци са Косова обишли Палату Србија, дочекао их директор Канцеларије за КиМ

Основци са Косова боравили су данас у Палати Србија где су се сусрели са представницима Канцеларије за КиМ и видели место одакле се доносе све вазне одлуке везане за нашу јужну покрајину.

Малишане са Косова дочекали су представници Канцеларије за КиМ и заједно са кустосом обишли су део Палате где се налази Канцеларија овог владиног тела. За њих је ово било својеврсно искуство, а многи не крију жељу да би једног дана они били тог тима где се заједнички доносе важне одлуке за опстанак наше државе.

„Били смо у Храму Светог Саве, у Скупштини, у Народном музеју , биоскопу, прошетали смо по Калемегдану, Кнез Михајловој“, рекла је једна ученица.

Друга ученица додаје да је одушевљена уметничким делима у Палати Србија, као и да јој се посета Народном музеју посебно допала.

Као што је и било очекивано, ђаке са Косова дочекао је директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, који им је пожелео добродошлицу уз угодан боравак, са надом да ће оваквих посета бити што више.

„Ми смо ту као Канцеларија за Косово и Метохију да пружимо апсолутно све што је до нас, да наша деца са простора Косова и Метохије, нарочито из енклава, имају прилику да дођу и посете и Београд и централну Србију. Ми организујемо и одлазак на море и многе друге активности на нашим планинама, тако да колико је до нас да учинимо све што можемо да вам бар мало олакшамо ваше одрастање и детињство на Косову и Метохији, у српским срединама, где данас није лако бити Србин и бити српско дете“, рекао је Петковић.

Он је окупљеној деци пренео поздраве председника Александра Вучића и нагласио да ће наставити заједнички да раде, како би градили бољу будућност за све у јужној покрајини.

Директор Канцеларије за КиМ посебно се захвалио Бранку Антићу, који води хуманитарну организацију „Српска солидарност“ и који је заслужан за све лепе тренутке који наши малишани проживљавају изван суморне свакодневице.

Хуманитарна организација „Српска солидарност“ у свом деловању настоји да омогући деци са Косова да посете и упознају друге крајеве Србије, као и суседне земље региона Републику Српску и Црну Гору.

Овога пута су захваљујући Студентском одмаралишту „Радојка Лакић“ на Авали, донаторима и Канцеларији за КиМ организовали ђацима метохијских школа посету Београду од 17.06. до 21.06.2024. године.

Гости главног града су малишани из: Гораждевца, Осојана, Велике Хоче, Ораховца, Црколеза, Бање.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон