Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Косово

Делегација Српске листе са Јенчом о ситуацији на Косову: Зауставити Куртијеве провокативне и ескалаторне акције

Делегација Српске листе предвођена председником, проф. др Златаном Елеком састала се данас у Косовској Митровици са помоћником генералног секретара УН за Европу, Централну Азију и Америку Мирославом Јенчом.

Том приликом делегација Српске листе је говорила о проблемима Срба на Косову над којима „Куртијев режим свакога дана спроводи физичко и институционално насиље и чини све да протера што више Срба са ових простора кроз монтиране оптужбе, неоснована хапшења, отимања дедовине кроз лажне експропријације, укидање свих људских и грађанских права“.

„Господину Јенчи смо јасно указали на све примере кршења права српског народа без икакве конкретне реакције међународне заједнице која је на то обавезна, посебно имајући у види Резолуцију 1244 СБ УН.

Хитно формирање Заједнице српских општина је један од начина да се Срби институционално заштите од насртаја из Приштине, али уједно, потребно је најхитније зауставити Куртијеве провокативне и ескалаторне акције којима се угрожава мир на овим просторима“, стоји у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон