КултураНасловна

Балетска представа „Лепотица и звер“ одиграна у Грачаници

У великој и препуној сали Дома културе у Грачаници одиграна је новогодишња балетска представа-мјузикл ,,Лепотица и звер“, Школе балета  ,,Грачаница“. Овом представом Дом  културе „Грачаница“ завршио је свој овогодишњи културни програм.

Младе и талентоване балерине уз помоћ студената Факултета уметности Универзитета у Приштини и глумаца Аматерског позоришта Дома културе „Грачаница“ ,,Јанићије Поповић“, увежбаним корацима дочарали су неке интересантне сегменте ове бајке на један својствен и другачији начин.

Невена Ћосић која ради са балетском групом у Грачаници истакла је да је требало много напора да се припреми ова представа, али да се радило тимски што је и било најнеопходније да би пројекат успео.

„Тежак је процес, али када то радите са љубављу мислим да не постоји никаква препрека на том путу да остварите ваш циљ. Ово је један веома емотиван тренутак за мене с обзиром да је ово први овако велики пројекат. Морам рећи да сам поносна на све који су у овом пројекту учествовали и хвала им на томе“, рекла је Невена Ћосић, педагог Балетске школе Грачаница.

Поред учесница балетске школе у Грачаници, значајне улоге у представи одиграли су и глумци Факултета уметности у Северној Митровици.

Представа је одиграна у препуној сали, а испраћена је овацијама и аплаузима. Покровитељ Школе балета „Грачаница“ је Министарство културе Владе Републике Србије. Представу је помогла и Канцеларија за Косово и Метохију.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон