Вести

Дарко Младић: Ратку Младићу отказали бубрези, Хаг одбио лечење у Србији

Механизам у Хагу одбио је захтев да некадашњи командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић буде пребачен на лечење у Србију, након што су му због грешке хашких лекара отказали бубрези и нема услова за рехабилитацију, рекао је Срни његов син Дарко Младић.

„Одбили су нам захтев, један судија је био ‘за’, а остали су били против. Речено је да су услови у којима се сада налази довољно добри и да нема потребе да буде пребачен у Србију“, рекао је Дарко Младић.

Истакао је да је проблем што његов отац сада не може да устане из кревета јер је веома слаб и то што у Хагу нема услова за његову рехабилитацију. Ако остане таква ситуација, прогнозира најгоре.

Он је објаснио да су његовом оцу отказали бубрези јер су, како је навео, лекари у Хагу погрешно тумачили његове проблеме и дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и на тај начин дошло је до оштећења бубрега.

„Он је у овој ситуацији због грешке њихових лекара. Наши лекари из Бањалуке су приликом посете најавили шта ће се дешавати ако се тако настави са његовим srcем. Он је имао две епизоде са srcем и они су му дали јачу терапију, нису то испратили и са том терапијом оштетили су му бубреге“, рекао је Дарко Младић.

Како наводи, породица и адвокати наставиће да се боре и покушати да прате шта ће се даље дешавати са лечењем Ратка Младића.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон