КосовоЛокалнеНасловна

Директор ЈКП “Екологија” Дејан Димитријевић, поднео тужбе за клевету

Директор Јавног комуналног  предузеца “Екологија” Дејан Димитријевић,  поднео је данас у одељењу Основног суда у Грачаници тужбе против Бранимира Стојановића и двоје бивших радника Екологије. Како је навео, разлог подношења тужби су бројне клевете и оптужбе које су тужени у претходном периоду износили на његов рачун и рачун предузећа на чијем је челу три године.

“Од четвртог јануара ове године је кренула једна озбиљна хајка из заиста мени нејасних и непознатих мотива, пре свега на моје лично име и углед , али такође и на неке друге невине људе, који ничим нису заслужили да буду део овог процеса. Наиме ових месец дана је интензиван напад који се дешава на мене али праткично могу да кажем да за три године, колико сам директор овог предузећа које смо формирали ја лично и једна група људи, та неоправдана хајка траје. Ја сам хтео да избегнем  да у овом тренутку који је врло компликован за све нас, говорим за Србе, говорим за раднике у предузећу, у моменту када не знамо шта ће бити сутра, када се гасе српске институције, када се гаси платни промет, када имамо више проблема него што смо имали икад у последњих 25. година, неки људи то користе у веома погрешном моменту да мене представе у најгорем светлу. Да представе да сам криминалац, шпијун, да злоупотребљавам свој положај, што није први пут. Одолевао сам доста дуго, али сам се консултовао и са својим пријатељима, колегама и сарадницима и са Општином Грачаница, која је оснивач овог предузећа, једноставно мислим да је дошао тренутак да кажем доста је, нећу више да трпим ове увреде, које у крајњем случају мени не сметају лично, јер знам да сам на позицији која треба да буде и критикована и похваљена, на жалост он неких људи никад се није десило овај други део похвала али испаштају мени драги људи”, рекао је Димитријевић.

Оптужбе на мој рачун и рачун предузећа које водим, утичу, како на запослене у Екологији, тако и на мене и моју породицу која генерацијама уназад живи у Грачаници каже Димитријевић.

“Мислим да припадам породици која је врло честита и ту своју част и честитост желим да браним на начин на који мислим да то треба да раде озбиљни људи. Искоришћени су медији и друштвене мреже да се направи једна погрешна слика, служећи се лажима, служећи се паушалним инормацијама, тако да ја најављујем да не желим да водим рат ни са ким преко друштвених мрежа или медија. Једноставно тражио сам од суда да донесе неку одлуку у вези са оптужбама које су стављене на мој рачун, на рачун предузећа, али и свих осталих које сам споменуо. Понављам да је Екологија једно једино предузеће у Косовском систему којим управљају Срби, па да су све ове оптужбе тачне, мислим да то није био начин да се ради, а ја тврдим да све што је изречено лаж, што ћу и доказати на суду”, казао је Димитријевић.

Димитријевић истиче да се нада позитивном исходу на судском процесу и да ће средства која буду наплаћена од тужених бити подељена радницима Екологије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон