Политика

Ђурђевић Стаменковски: Најава отварања моста на Ибру опасна провокација Куртија

Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да је најава режима у Приштини да ће мост на Ибру у Косовској Митровици бити отворен за саобраћај, опасна провокација којом премијер приштинских институција. Аљбин Курти наставља са подизањем тензија и терором против српског народа на северу покрајине.

Она је упозорила да се овом одлуком, која се намеће преко нелегалних и нелегитимних албанских општинских структура у Косовској Митровици на челу са Куртијевим градоначелником Атићем, додатно усложњава ионако крхка безбедносна ситуација на северу, са циљем изазивања сукоба и протеривања Срба са Косова.

„Сваки Куртијев потез, па и његову наводну бригу о слободи кретања, треба посматрати у контексту кампање етничког чишћења српског становништва. Циљ је да се мост на Ибру отвори за албанске екстремисте који би кренули у нови погром над Србима и њиховим породицама“, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да свака одлука у вези са мостом на Ибру непосредно утиче на безбедност српског становништва у покрајини, због чега је неопходно да у решавање овог проблема буду укључене институције државе Србије.

„Ниједан постојећи договор не даје право Приштини да једнострано мења режим на мосту на Ибру“, навела је Ђурђевић Стаменковски и затражила од представника међународних безбедносних снага да поступе у складу са Резолуцијом 1244 и на терену спрече било који покушај насилног отварања моста.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон