ДруштвоЛокалнеНасловна

Додељене нове клупе истуреном одељењу ОШ „Кнез Лазар“ у Добротину

Истуреном одељењу Основне Школе Кнез Лазар у Добротину уручене су клупе за наставу које је донирала Општина Грачаница.

У циљу бољег и успешнијег рада и усавршавања наставе у школама на територији Општине Грачаница, данас су додељене клупе за ученике нижих разреда основне школе Кнез Лазар у Добротину. По речима председнице Општине Грачаница Љиљане Шубарић, један од циљева ове Општине је унапређење образовања у свим школама.

„Ми смо данас донирали 50 клупа и столица, односно комплетног школског инвертара како би боравак деце учинили угоднијим, јер наша деца су марљива, вредна, радна и заслужују најбоље услове за учење, рад и боравак у школи. Локална самоуправа остаје посвећена унапређењу и јачању образовног система, јер добар образовни систем јесте темељ јаког друштва“, рекла је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

„Овај инвентар је од изузетног значаја за ово подручно одељење у Добротину и ово је један од показатеља да заједно можемо да обезбедимо много боље услове за сами процес образовања и васпитања“, рекао је директор ОШ „Кнез Лазар“ Драган Максимовић.

За разлику од ранијег инвентара који се раније користио у школама, у новом систему клупе су намењене за по једног ученика.

„Последњих година се практикују управо такве клупе за по једног ученика, где свако од њих има довољно простора за себе, односно за свој рад, тако да смо ми и ове године као и предходних година углавном набављали такву врсту клупа, надам се да ће ученицима бити угодно и да ће моћи своје радне активности обављати онако како ваља“, рекла је Бранкица Нићић, директорица Одељења за образовање општине Грачаница.

Са доделом материјала, спортских реквизита, опреме, Општина Грачаница наставиће да помаже образовне установе и у наредном периоду.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон