Локалне

Донирани апарати за центрифугирање крви Домовима здравља у Д. Гуштерици и Угљару

Осавремењавање установа медицинске заштите на територији општине Грачаница настављено је данас донирањем по једног апарата за центрифугирање крви Дому здравља у Угљару и Дому здравља у Доњој Гуштерици. Председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић посетила је ове здравствене установе и уручила апарате.

Председница општине Грачаница проф др Љиљана Шубарић са сарадницима посетила је данас најпре Дом здравља у Угљару где је уручила центрифугу-апарат за анизе крви тамошњој лабораторији. У име ове здравствене установе општини Грачаница се на донацији захвалио шеф службе за лаборораторију Будимир Јовановић.

„ До сада смо радили са апаратом старије генерације који прима мањи број епрувета за центрифугирање. Добијањем новог апарата себи смо олакшали посао а пацијентима брже и поузданије анализе. Користим ову прилику да се општини Грачаница и градоначелници захвалим на донацији центрифуге. Надам се да ће се са оваквом праксом наставити и да ћемо наставити са опремањем лабораторије јер су потребе за крвним анализама у нашој здравственој установи сталне и просечно се уради до две десетине хематолошких и биохемијских као и додатних параметара анализа крви“, казао је Јовановић.

Исти апарат дониран је и Дому здравља Доња Гуштерица а директор ове здравствене установе Саша Младеновић рекао је у изјави за општинску инфо службу да је нови апарат замењен старим после две деценије. Он се такође захвалио општини Грачаница и одељењу за здравство на новом апарату.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић најавила је наставак улагања у техничку опремљеност пре свега апарата која су од примарне важности пацијентима на дневном нивоу.

„Наша је обавеза да бринемо о нашим грађанима и свака помоћ коју пружимо институцијама има исти циљ а то је брига за сваког појединца и сваку нашу породицу. Настављамо са улагањима у здравствене ресурсе и ова донација центрифуга Домовима здравља у Угљару и Доњој Гуштерици је показатељ наше посвећености овом континуираном процесу осавремењавања“, рекла је током обиласка здравствених установа председница Шубарић.

Апарати за центрифугирање крви донирало је Општинско одељење за здравство и социјалну заштиту, а укупна вредност износи приближно три хиљаде евра.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон