Косово

КП: У селу Граничане пронађена лабораторија за узгој канабиса

Јединица за борбу против дроге Косовске полиције пронашла је лабораторију за узгој биљака канабис у селу Граничане, општина Лепосавић.

“Јединица за борбу против дроге КП (ДХТН Северна Митровица) у координацији и уз помоћ полицијских службеника Регионалне дирекције Северна Митровица извршила је операцију рације/контроле на тој локацији где је током рације у просторији куће пронашла и одузела око 23 засађене биљке за које се сумња да су канабис дужине од 40 цм до 1,85 цм, као и друге предмете потребне за лабораторијску импровизацију (поца, вентилација и др.)”, наводи се у саопштењу КП.

Спроведене су неопходне форензичке радње, а о случају је упознат надлежни тужилац и са његовим упутствима из биљака се узимају неки узорци који се шаљу у лабораторију, док се остали по његовом налогу уништавају.

Осумњичени Р.В. (1981), који у тренутку полицијске акције није био у кући, синоћ око 19.30 часова ухапшен је на граничном прелазу Јариње и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати, додаје се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон