ВестиКосовоНасловна

Лучић: Поднета кривична пријава против градоначелника Лепосавића, квар ће данас бити отклоњен

Генерални директор „Телекома Србија“ Владимир Лучић изјавио је да је поднета кривична пријава против председника општине Лепосавић Љуљзима Хетемија јер је, како је рекао, злоупотребио службени положај, уништавао приватну својину и намерно прекинуо сигнал мобилне телефоније Србима. О инциденту је обавештена и међународна заједница.

Око 5.000 грађана на крајњем северу Косова и Метохије остало је без сигнала мобилне телефоније, јер је прекинут сигнал радио-линка за репетитор МТС-а.

Запослени у МТС-у покушали су да отклоне квар на базној станици и на крову зграде општине Лепосавић, али их је у томе спречио председник општине Љуљзим Хетеми.

Генерални директор „Телекома Србија“ Владимир Лучић објаснио је да је квар изазван радовима који су се обављали на крову зграде општине Лепосавић.

„Дошло је до намерног прекида нашег сигнала тако што је други мобилни оператор Вала, којем, иначе, ови садашњи представници општина, који су ту очигледно привремено, покушавају да дају што више дозвола, како би прекрили север. Онда је он не само изградио на општини свој репетитор, него је прекинуо наш линк“, појаснио је Лучић.

Истакао је да ће квар данас бити отклоњен алтернативним путем и да ће грађани на северу КиМ добити сигнал, али и да неће дозволити да овај инцидент буде заборављен.

„Ми смо поднели кривичну пријаву против њега (Љуљзима Хетемија) зато што је он грубо злоупотребио службени положај, уништавао приватну својину и намерно је прекинуо сигнал људима мобилне телефоније, искључиво зато што су Срби, а нама фактички прекида сигнал и узима опрему, искључиво зато што смо српска компанија“, рекао је Лучић за РТС.

Рекао и да су обавестили све амбасаде и међународну заједницу.

“Ја се надам да ће они да притисну приштинску администрацију, да на исти начин како су они подносили кривичне пријаве и приводили Србе са севера, говорећи да то раде због неког насилног понашања, ову врсту насилног понашања које потиче чак од човека којег су они ставили да води општину, санкционишу и приведу тог човека“, рекао је генерални директор “Телекома Србија“.

Лучић је навео и да фиксна телефонија, интернет и телевизија нису били у прекиду.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон