ВестиКосовоНасловна

Миладинов посетила социјално угрожене породице у Косовском Поморављу

Канцеларија за Косово и Метохију у оквиру својих надлежности развија и социјални програм. Помоћница директора Канцеларије Светлана Миладинов данас је посетила Косовску Каменицу где је сагледала проблеме и потребе социјално угрожених породица у том делу Косовског Поморавља.

Између осталих посетила је и седмочлану породицу Алексић у Ранилугу која је добила помоћ у грађевинском материјалу, а деца лаптоп, школски прибор и слаткише.

“Канцеларија за КиМ брине о целом становништву на простору Косова и Метохије. Мени је ово четврти дан како сам овде и разговарам са директорима школа, вртића, здравствених установа, председницима општина и члнова веча, али и породицама”, рекла је Светлана Миладинов и најавила наставак помоћи државе српском становништву, а посебно деци на овим просторима.

Председница Привременог органа општине Косовска Каменица Тања Аксић изјавила је да локална самоуправа у сарадњи са Канцеларијом за КиМ континуирано покушава да побољша економску ситуацију на терену.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ у Ранилугу је посетила и осмочлану породицу Антић у којој четири генерације живе под истим кровом. Њима је у име Канцеларије за КиМ донирала машину за резање сухомеснатих производа, машину за млевење меса и слаткише.

Пре посете Косовском Поморављу делегација Канцеларије за КиМ сагледала је у последња два дана потребе и директно разговарала са грађанима у више средина, између осталих и у Сиринићкој Жупи, Гори и Прилужју.

Извор: РТВ Пулс; Фото: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон