ВестиДруштвоКосовоНасловна

Одржан Васкршњи базар у школи у Батусу

Ученици нижих разреда Основне школе Вук Караџић у Лепини приредили су Васкршњи базар, који је изазвао велико интересовање, како родитеља, тако и свих мештана Батуса у чијем су истуреном одељењу школе изложени предмети направљени у духу предстојећег Васкршњег празника.

Уз помоћ својих родитеља и учитеља, ученици су направили разноврсне украсе и предмете за предстојећи, највећи и најрадоснији хришћански празник. Организовање Васкршњег базара полако прераста у традицију ове школе, коме се радују, како ученици, тако и њихови родитељи и педагози.

– Ово је један леп догађај за децу и све родитеље. Тако можемо да помогнемо да деца што више шетају. Деца су правила све и свашта и покушавамо да купимо што више како бисмо омогућили да негде оду и посете неко лепо место – каже за РТВ Грачаница један од родитеља Маја Денић.

– Два истурена одељења наше школе, уз помоћ својих родитеља и уз помоћ нас учитеља, првенствено са својим сјајним идејама, представили су своје радове и новац ћемо, надам се, искористити као и прошле године за посету биоскопу, али имали смо и диван прелог наших ученика, да уплатимо и у хуманитарне сврхе. Свакако је најважније да деца уживају и да се радују празнику и дружењу – каже учитељица Бојана Арсић.

Прикупљена средства на овај начин, малишани ће свакако искористити на најбољи начин.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон