КосовоЛокалне

Одржана трећа редовна седница СО Грачаница

Одржана је трећа редовна седница Скупштине општине Грачаница на којој је, између осталог, усвојен Акциони план за родну равноправност и неколико годишњих извештаја о раду.

Председавајући Милан Димитријевић најпре је одборнике упознао са пристиглим захтевима за допуну дневног реда. Већином гласова одбијен је предлог одборника Гранита Гашија о стављању ван снаге Правилника Бр.03/18/ОГ о општим условима за изградњу објеката и издавање грађевинских услова за грађевине у надлежности Општине, док је прихваћен захтев ЈКП „Екологија“ за расправу о ослобађању кирије за канцеларије у згради Тржног центра у Грачаници.

Након усвајања допуњеног Дневног реда, усвојен је и записник са друге редовне седнице одржане 1. марта ове године.

Одборници су усвојили Акциони план за родну равноправност 2024-2026 који је на предлог председнице Општине Љиљане Шубарић образложила службеница задужена за ту област Марија Стојановић.

На захтев Туристичке организације, одборници су се сложили да се ослободи дуга за кирију канцеларијског простора у влаништву Општине Грачаница за период 2021-2023. годину.

Директорица за здравство и социјалну заштиту Зорица Милић представила је Годишњи извештај о раду тог одељења за 2023. годину, који је усвојен једногласно. Истакла је да је то одељење у складу са могућностима и потребама, помагала здравствене институције, како новим апаратима, тако лековима, санитетским и другим материјалом.

Усвојени су и Годишњи извештаји о раду Одбора за политику и финансије и о раду и реализацији Плана рада СО Грачаница за 2023. годину на предлог председавајућег Милана Димитријевића.

Одборници нису подржали захтев ЈКП „Екологија“ да им Општина Грачаница без накнаде обезбеди коришћење пословних просторија у згради Тржног центра, те су одлучили да се о томе изјасне на наредној седници СО Грачаница, након што образложење добију од представника тог јавног предузећа.

Под тачком разно, одборница Соња Илић Одаловић је од надлежних одељења затражила да се приликом радова на реконструкцији путева и улица води рачуна о прилазима са особе са посебним потребама. Такође је затражила да се у улици ка насељу Падалиште инсталира недостајућа јавна расвета. Одборници су захтевали и реконструкцију Доситејеве улице у Грачаниц, а занимало их је и када ће бити готови радови на реконструкцији главне улице.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон