НасловнаСрбија

Орлић ђацима из Звечана: Ви представљате будућност своје земље, ону за коју се свакога дана боримо

Народну скупштину Србије посетило је 40 ученика Основне школе ,,Свети Сава“ из Звечана, које је угостио председник парламента  Владимир Орлић.

,,Скупштина је ваша кућа, а Србија је ваша држава, и баш све што имамо припада управо вама“, поручио им је Орлић. 

Планирано је да малишани  из Звечана обиђу и Храма Светог Саве, о којем, како је истакао Орлић, ,,са поносом говоримо да је коначно завршен“.  

,,Искористите сваки тренутак да се уверите у то колико је наш и ваш Београд данас и леп и успешан. Посебно се у њему истиче велелепни Београд на води, али и споменик родоначелнику средњевековне српске државе Стефану Немањи, бројне нове саобраћајнице, као и железничка станица ,,Прокоп“ са једном од најлепших станичних зграда у Европи. И све што смо урадили припада вама“, рекао је Орлић.

Орлић је нагласио да је Србија поносна на сву децу, јер она представљају нашу будућност.

,,Знајте да управо ви представљате будућност своје земље, ону за коју се свакога дана боримо“, истакао је он.

Ђаци из Звечана бораве у Београду у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за КиМ и Удружења ратних добровољаца 1912-1918 потомака и поштовалаца.

Они ће поред Народне скупштине и Храма Светог Саве, посетити и Музеј српске дипломатије у Министарству спољних послова, зграду Владе Републике Србије, Скупштину Града Београда и Војну академију, а планиран је и пријем у Патријаршији и посета Народном музеју Србије.

Извор: Саопштење / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон