КосовоНасловна

Петковић: Курти тражи све могуће начине да избегне и одложи изборе на северу КиМ

Поводом става Приштине да локални избори у четири општине на северу КиМ могу да се одрже само на основу административног упуства, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић је рекао да Аљбин Курти те изборе не жели да спроведе.

Петар Петковић је у саопштењу навео да став Приштине да локални избори у четири општине на северу КиМ могу да се одрже само на основу некаквог административног упуства, показује да Аљбин Курти заправо те изборе не жели да спроведе и да тражи све могуће начине да их избегне и одложи „јер зна да би Срби на њима стали на крај његовим гаулајтерима“.

„Такозвано администартивно упутство није ништа друго до начин на који Курти жели по сваку цену да задржи лажне градоначелнике и њихове одборнике који су окупирали север. Куртијеви гаулајтери који су освојили 3,5 одсто албанских гласова на контејнер-изборима на северу, никога не представљају и зато немају никакав легитимитет“, навео је Петковић..

Он истиче да терор који је Курти до неиздржљивости појачао, посебно након тих нелегитимних избора, има за циљ етничко чишћење српског народа нарочито са севера КиМ. 

„Услед незапамћеног притиска и насиља тзв. Косовске полиције према Србима, једино решење за моменталну деескалацију јесте одржавање избора на северу, као и повлачење Куртијеве специјалне полиције. 

Уместо да се организују избори на којима би учествовали Срби, Курти је својим административним упутством намерно закомпликовао ситуацију, уводећи бесмислену процедуру која подразумева некакву петицију, затим референдумско изјашњавање, па тек на крају одржавање избора и све то са дугим временским роковима. Тиме је Курти најдиректније слагао представнике ЕУ и САД, с обзиром на то да је јавно обећао да ће организовати изборе. 

То не чуди јер су сви могли да виде да Курти није никакав миротворац, већ балкански пироман, који изборе на северу не жели и који је лично наредио својим лажнин градоначелницима да не смеју да поднесу оставке“, стоји у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон