КосовоНасловна

Петковић о састанку са Квинтом: Никад тежи разговор, свима јасно да је кривац Курти

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић пренео је, након састанка председника Србије Александра Вучића са амбасадорима Квинте и ЕУ, да је разговор био – никад тежи, те да је Вучић снажно бранио интересе Срба на Косову, истичући да је свима јасно да је једини кривац за актуелну ситуацију Аљбин Курти.
Тема разговора председника Србије и амабасадора земаља Квинте и шефа Делегације ЕУ у Београду била је Уредба Централне банке Косова којом се укида коришћење динара на тој територији.

„Чини ми се да никад нисам присуствовао тежем разговору, али је председник Вучић врло снажно бранио интересе српског народа на КиМ, пре свега њихово право опстанак и живот. Свима је тој просторији било јасно да је Курти главни кривац“, рекао је Петковић.

Он је истакао да је ће Вучић и сутра имати броје разговоре, телефонске позиве, како би учинио све што је до Србије да овакво Куртијево понашање неко коначно заустави.

„Одлуке ћемо доносити стрпљиво, мудро и одговорно, имајући пред собом дугорочни циљ“, подвукао је Петковић.

Најавио је да ће се у наредних дан или два, председник Вучић обратити јавности са свим информацијама у вези са темом вечерашњег састанка, али и уопште са положајем српског народа на КиМ, који је, нагласио је, апослутно угрожен одлуком о укидању динара.

„Срби на КиМ треба да знају, и знају, да имају иза себе државу Србију и председника Александра Вучића, јер никада нећемо одустати од свог народа и борићемо се за заштиту њихових права, јер имају право да живе, да опстају, да имају будућност, да корите платни промет и да наше институције функционису. Од тога ниакда нећемо одустати“, поручио је Петковић.

Из Председништва Србије након састанка, кратко је поручено да званичног саопштења неће бити, јер је „свака формална реч сувишна“.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон