Косово

Петковић: Председник Србије Александар Вучић је пред очима читавог света, на седници Савета безбедности УН, показао како се бране интереси Србије и српског народа на КиМ

Председник Србије Александар Вучић је пред очима читавог света, на седници Савета безбедности УН, показао како се бескомпромисно, истинито, принципијелно и аргументовано бране интереси наше једине и поносне Србије и нашег напаћеног српског народа на Косову и Метохији, али и принципи међународног права и повеље УН – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Истовремено, председник се мудро супротставио представи и фарси коју је покушала да изведе Вјоса Османи, која ни реч није рекла о извештајном периоду, настојећи тако да побегне од теме терора којем је константно изложен српски народ  на КиМ.

Колико год се поред Приштине и део западног света трудио да скрене поглед са патњи српског народа на КиМ, да сакрије истину о Куртијевим зулуму који ствара неподношљиве услове за останак и опстанак српског народа на вековним огњиштима, са циљем њиховог финалног етничког чишћења, председник Вучић их је поразио снагом аргумената и суочио са непобитном истином о страдању  мирног српског народа у srcу Европе, у 21. веку. Западном лицемерју и политици двоструких аршина, лажним гаранцијама и неиспуњеним договорима из Дијалога, Вучић се данас супротставио челичном снагом истине.

А истина је да су Срби на Косову и Метохији жртве Куртијеве шовинистичке политике и да сведочимо систематском прогону српског народа који само жели да буде свој на своме. Њихов громогласни глас данас је био председник Вучић који није заборавио ни Срећка Софронијевића, ни браћу Стојановић, ни мучки страдале жетеоце, ни убиство српске деце у Гораждевцу, ни Погром, уништене српске светиње, спаљене куће…

Мало је лидера у историји имала Србија који су били спремни да жртвују и своју будућност и политичку и личну судбину како би заштитили сопствени народ и Александар Вучић се данашњим говором усписао у историјску књигу лидера и тек ће се у времену пред нама показати снага његових визионарских порука које је предочио, а које многи данас не виде јасно заслепљени заступањем Приштине – наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон