ВестиНасловна

Петковић: Председник Србије у УН показао како се брани достојанство једне мале суверене земље

Директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, поручио је након што је у УН усвојена резолуција о Сребреници да је председник Србије показао како се бране интереси међународног јавног права, како се брани достојанство једне мале суверене земље.

,,Образ и част немају цену! Живела усправна и поносна Србија и подршка председнику Александру Вучићу који је показао како се бране интереси медђународног јавног права, како се брани достојанство једне мале суверене земље на брдовитом Балкану која не пристаје да јој се лепе опасне политичке етикете само зато што то нечијој међународној агенди то данас одговара.

Председник Вучић храбро је рекао истину у лице светским моћницима, стао у одбрану моралних и хуманистичких принципа и кроз постављена три кључна питања на која спонзори ове срамне резолуције нису имали одговор, разобличио сво њихово лицемерје“,  нагласио је Петковић на инстаграм налогу.

Он је упитао коме је и зашто сада била потребна ова резолуција.

,,У време када Аљбин Курти свакодневно спроводи етничко чишћење над Србима на Косову и Метохији, када својим насилним потезима од Балкана прави ново буре барута, коме је оваква резолуција срама била потребна и с којим циљем? Она свакако неће допринети ни помирењу ни смиривању тензија, већ ће само дати ветар у ледја новим насилним претензијама и акцијама и имати опасне импликације по живот Срба на Косову и Метохији и свуда где они живе.

Зато и дан данас памтимо и не заборављамо наше страдалнике који немају глас, али имају Србију и председника Вучића да говори у њихово име и не дозволи да се њихово страдање заборави. Живела Србија!“, поручио је Петковић.

https://www.instagram.com/p/C7URi9fNI_a/?utm_source=ig_embed&ig_rid=199d7858-cf59-478f-b51f-f0c4b4ee84aa

Извор: Инстаграм / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон