КосовоНасловна

Полиција се повукла из просторија Општине Пећ у Гораждевцу

Косовска полиција напустила је центар Гораждевца. Како сазнаје Радио Гораждевац двојица радника и председник ПО општине Пећ Дарко Колашинац одведени су у Пећ и како је речено тамо би требало да дају изјаве. 

Специјална полиција, раније данас, упала је у зграду Привременог органа за Пећ. Возила КП упала су и у двориште ПО општине Исток који се налази у Осојану.

Полиција малтретирала екипу Радио Гораждевца, покушала да заплени ауто са продукцијском опремом

Током јутрошње интервенције Косовске полиције у Гораждевцу дошло је до инцидента са екипом Радио Гораждевца, када је Косовска полиција претресла аутомобил  екипи радија која је кретала на задатак.

„Пришао ми је командир станице полиције за регион Пећ Нуен Никола и питао ме који је наш ауто. Рекао ми је да они морају да га претресу и да му предам кључ у присуству два сведока, што сам и урадио“, рекао је главни и одговорни уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић који се полицајцу уредно представио и објаснио где иду, на шта му је одговорено да морају да чекају претрес.

Након 20 минута припадници Косовске полиције дошли су у већем броју и кренули са претресом.

„Наравно нису нашли ништа. Међутим, ту се поставља једно друго питање, а то је врло дрзак начин на који су се опходили према нама и поред легитимисања. Када су видели да у ауто нема ништа сумњиво рекли су нам да су морали да нас претресу јер смо им изгледали сумњиво“.

Димитријевић напомиње да је део Косовске полиције, након упаду у зграду ПО упао и у просторије Радио Гораждевца што је забележено камером.

„Ово је нечувени поступак да полиција малтретира новинаре и покуша да заплени ауто са продукцијском опремом. У Гораждевцу постоји полицијска станица, полиција у Пећи такође зна да смо новинари, али и поред тога одлучили су да нам на тај начин демонстрирају неку врсту силе. Дошли смо до таквог стадијума да је полицији сумњиво све што је српско, па тако није важно да ли су у питању новинари који раде свој посао или неко из било ког другог сегмента друштва“, истиче Димитријевић.

Редакција Радио Гораждевца упутиће жалбу полицијском инспекторату Косова.

Извор: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон