УнцатегоризедВестиНасловна

Породици Коматовић изграђена кућа средствима Канцеларије за КиМ

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић започела је посету општини Исток.

Стојковић је посетила повратничку породицу Вељка Коматовића који живи са четворо деце и супругом у месту Жач у општини Исток, а којој је Канцеларија за КиМ саградила нову кућу.

„Ми смо данас срећни што можемо да присуствујемо усељењу у нови дом породице Коматовић коју је изградила Канцелрија за КиМ. У име Канцелрије за КиМ и директора Канцеларије Петра Петковића дошли смо да заједно са породицом поделимо овај срећан догађај  и да будемо уз наш народ и још једном је Канцеларија за КиМ показала да је уз свој народ  на КиМ и у овим тешким и изазовним временима, имамо и веселе догађаје које ћемо да обележавамо“, истакла је помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић.

Породица Вељка Коматовића одлучна је да остане и опстане на КиМ са четворо деце.

„Захваљујем се Канцеларији за КиМ што ми је обезбедила кров над главом. Ја сам дочекао тај дан да моја породица има нормалне услове за живот. Што се тиче државе Србије одлично живимо, а што се безбедности тиче, баш данас су истакнуте заставе десет метара од моје куће. Провакација постоје свакодневно али смо навикли и не наседамо на све то што раде комшије Албанци. Најбитније је да ми останемо и опстанемо на овим просторима, а то можемо уз помоћ државе Србије и предсдника Александра Вучића и истрпећемо али ћемо остати овде. На мене је пуцано три пута и више се не плашим. Ми смо одлучни и остајемо на свом огњишту , а што се тиче моје деце нека сами одлуче како ће даље .Све док имамо подршку државе Србије знамо да је живом на овим просторима могућ“, истакао је Вељко Коматовић

У овом месту данас живи осам повратничких породица.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон