УнцатегоризедВестиКосовоНасловна

Пошта Србије осуђује хапшење својих радника на Косову

Јавно предузеће “Пошта Србије” саопштило је да најоштрије осуђује хапшење својих радника на Косову и додају да овај чин терора јасно показује намеру Аљбина Куртија да угрози опстанак српског становништва на вековним огњиштима и да спроведе политику етничког чишћења.

„Наши запослени су породични људи који поштено обављају свој посао, као и сваки запослени у поштама широм света, а терор који је спроведен над нашим радницима у Гораждевцу, представља још један у низу напада на српску заједницу на овим просторима. Возач В. М. и његов пратилац В. П, запослени у нашем предузећу, неосновано су приведени од стране Куртијеве полиције, што јасно указује на политички мотивисано и незаконито поступање. Такође, захтевање изјаве од управнице Поште у Гораждевцу представља додатни притисак на нашу институцију и покушај дестабилизације пословања“, наведено је у саопштењу.

Како истичу „ово брутално деловање Куртијеве полиције има за циљ спречавање исплате пензија житељима српске енклаве у Гораждевцу, као и систематско угрожавање српског народа на Косову и Метохији“

„Овај чин терора јасно показује Куртијеву намеру да угрози опстанак српског становништва на вековним огњиштима и да спроведе политику етничког чишћења. В.Д. директор ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић послао је писмо амбасадорима земаља Квинте у коме је затражио њихову хитну реакцију и предузимање конкретних активности које би довеле до пуштања ухапшених радника на слободу“, истакнуто је у саопштењу.

Саопштење.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон