КултураЛокалнеНасловна

Представа “Змајовини пангалози” значајан део репертоара Народног позоришта Приштина

Поводом премијере дечије представе “Змајовини пангалози”, коју је Народно позориште Приштина радило у сарадњи са студентима Факултета уметности у Косовској Митровици и Домом културе Грачаница, данас је одржана конференција за штампу, на којој су актери говорили о значају сарадње и о самој представи, која ће премијерно бити изведена сутра.

Представа “Змајовини пангалози” рађена по тексту Иване Димић  је прича о проблематичном дечаку Пура Моци, о његовим искушењима и страдањима, о сукобима са строгим учитељем Рајицом, коме је омиљена педагошка пречица батина. Ово је још једна у низу представа рађених у сарадњи са Факултетом уметности у Косовској Митровици и Домом културе Грачаница.

Директор Народног позоришта Предраг Радоњић истакао је да је ова представа представља значајан део репертоара овог позоришта.

„Наши студенти овде су дочекани као прави, професионални глумци, као жељена бића. Они ће у великом броју представа које буду одиграли моћи да заиста стекну праксу у контакту са публиком“, рекла је професорка Андријана Виденовић.

Редитељ представе Игор Дамњановић истиче да ће се овим делом на својеврстан начин данашњим школарцима представити време у коме су батине, као васпитна мера биле свакодневница, а јунаци предстве, ликови Зма Јовиних песама, без обзира на батине које трпе, пролазе најлепше делове свог одрастања у којима се дешавају њихове прве љубави.

Представа “Змајовини пангалози” биће премијерно изведена сутра на матичној сцени Народног позоришта Приштина у Дому културе у Грачаници.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон